35

Trong Gia Nguyen

, ,

Installatiekunst, Schilderijen, Beeldhouwwerk

Hoogte 100-plein

Trong Gia Nguyen is een Vietnamees-Amerikaanse kunstenaar die woont en werkt in Brussel. Zijn werk onderzoekt machtsstructuren in al hun vormen en onderzoekt de losse fundamenten waarop de hedendaagse maatschappij is gebouwd, vaak verborgen achter de façade van eerlijkheid, oprechtheid, veiligheid, traditie en beschaafdheid. Regelmatig gebruikt hij humor, terwijl hij op andere momenten nuchter nadenkt. Zijn werk verheft de toestand van de twijfel door te onthullen wat er onder de vuile tapijten van onze meest vertrouwde ruimtes ligt - huiselijk, cultureel, politiek en economisch.

De tentoongestelde werken bestaan uit een serie schilderijen en sculpturen die zich bezighouden met de begrippen materialiteit, constructie, reproductie en behoud van monumenten in het digitale tijdperk.

7/10 en 8/10 – 14:00 > 18:00: groepsbezoeken van ong 30m met bezoek aan het panoramisch dakterras met 360° uitzicht over Brussel en omgeving – na de overwinning van 200 trappen. Bezoek is gratis, de begeleiders zijn vrijwilligers, bezoekers kunnen een vrije bijdrage doen. Tijdens het bezoek krijgt u een historisch overzicht en kunt u doorlopend kijken naar een film over de ontwikkelijk van van de wijk, de bouw van de kerk en de gemeenschap errond. Per groep is er plaats voor max 15 personen, inschrijving vooraf noodzakelijk via FESA@cdmbxl.net.   

https://www.trong.be