1

AmorS

, , , ,

Workshop, Collage, Recuperatiekunst

Drukkerijstraat 5

Samira Amor is afgestudeerd in Romaanse taal- en letterkunde en is altijd al verliefd geweest op boeken, woorden en symbolen. In dit tijdperk van instant-, efemere en voornamelijk virtuele beelden, zet ze zich in om de verwaarloosde wereld van papieren illustraties nieuw leven in te blazen.

Gewapend met haar trouwe scalpel gaat ze verouderde tijdschriften, kinderboeken en andere encyclopedieën te lijf die in de vergetelheid zijn geraakt. Ze haalt de mooiste papieren figuren eruit en brengt ze tot leven in een universum, een tijd-ruimte, ver van het hier en nu. Haar composities baren fantastische wezens, surrealistische werelden, als nieuwe verhalen om te zien, gedichten om naar te kijken. En in hun weefwerk zit vaak haar visie op creatieve vrouwelijkheid: rond, diep, vruchtbaar. De kunstenares nodigt het publiek uit om te foerageren in haar bijenkorven, om haar koninginnen te ontmoeten, om simpelweg te dromen over haar kleurrijke schilderijen en hun ongepaste kaders: denkbeeldige beginnelingen, aansporingen om zichzelf opnieuw uit te vinden... voorgoed.

7/10 – 14:00 – 16:00 : ” Het denkbeeldige herbarium” initiatieworkshop collage (max 15 deelnemers, inschrijving verplicht) door Biblif .
8/10 – 10:00-14:00: Gratis workshop: geef uiting aan je eigen creativiteit door zelf te knippen, te kiezen, samen te stellen en te plakken. Materialen zijn aanwezig, maar neem gerust je eigen afbeeldingen mee en/of schenk geïllustreerd materiaal aan de kunstenaar (tijdschriften, boeken …).

https://www.facebook.com/AmorSCollages

Concerts & Animations